آخرین اخبار
کد مطلب: 81176
11 نکته ايمني بخش براي استفاده از وسايل گاز سوز
تاریخ انتشار : 1393/08/21 11:33:21
نمایش : 1445
همزمان با افزايش مصرف گاز دربخش خانگي نکاتي ساده اما موثري وجود دارد که رعايت اين نکات مي تواند در کنار استفاده از گاز به منظور گرمابخشي منازل محيط امني را نيز براي مشترکين فراهم کند.

به گزارش خبرنگار سلام لردگان، به نقل از فارس، همزمان با افزايش مصرف گاز در کشور به خصوص در بخش خانگي نکاتي ساده اما موثر وجود دارد که رعايت اين نکات مي تواند در کنار استفاده از گاز به منظور گرمابخشي منازل محيط امني را نيز براي مشترکين فراهم کند.

در ادامه اين گزارش به اين نکات ايمني که رعايت آنها براي استفاده کنندگان از گازطبيعي واجب است مي پردازيم.

1) استفاده از لوله‌هاي آکاردئوني براي دودکش (لوله وسايل گاز سوز) مناسب نيست.

زيرا بدنه اين نوع دودکش‌ها استحکام کافي را ندارند و با گذشت زمان بر اثر حرارت و رطوبت احتمال سوراخ شدن شان وجود دارد.

همچنين به علت نبود نر و مادگي در اين نوع لوله ها ، احتمال آب بندي شدن در محل اتصال با وسيله گاز سوز و خروجي دودکش ساختمان بطور کامل وجود ندارد به همين دليل احتمال بازگشت گاز مونو اکسيد کربن به داخل محيط زياد است.

2)دريچه کولر در زمستان بايد بسته باشد، زيرا کانال کولر به علت داشتن ارتفاع و قطر بيشتر نسبت به دودکش ساختمان، در عمل نقش دودکش معکوس را انجام مي دهد.

اين عمل به ويژه هنگامي که منافذ ورود هوا به داخل فضاي مسکوني مسدود است راحت تر صورت مي‌گيرد.

3)استفاده از شومينه به عنوان يک وسيله گرمايشي مناسب نيست زيرا عمل احتراق در شومينه در محيطي باز صورت مي‌گيرد يعني درون محفظه  نيست بنابراين انتشار محصولات احتراق شامل مونوکسيد کربن و دي اکسيد کربن در مقايسه با ساير وسايل گاز سوز با محفظه، بسيار بيشتر است.

از طرف ديگر به علت داشتن دريچه مسدود کننده دستي در شومينه، احتمال وقوع خطا و اشتباه زياد است.

ناگفته نماند که اتلاف انرژي در شومينه بسيار زياد و بازدهي آن بسيار پايين است.

4)خروج لوله‌هاي دودکش از پنجره يا ديواره‌هاي جانبي شيوه درستي نيست.

بطور کلي استفاده از دودکش‌هايي که از پنجره‌ها و ديواره‌هاي جانبي ساختمان‌ها خارج مي‌شود، غير اصولي و غير استاندارد است و کارايي لازم را در تهويه محصولات احتراق ندارد و عموماً بايد در استفاده از آنها اجتناب شود.

اما اگر نبود دريچه خروجي دودکش در محيط ناچار به خارج کردند لوله وسايل گاز سوز از پنجره شديد، حتما بايد مطمئن باشيد که لوله وسيله گاز سوز در هنگام استفاده داغ باشد زيرا با اين آزمايش مي توان مطمئن شد که گاز ناشي از احتراق از محيط خارج مي شود.

5) استفاده از بخاري در حمام چه از نوع دودکش دار و چه بدون دودکش مناسب نيست.

زيرا اکسيژن موجود در حمام به خودي خود کم است بنابراين استفاده از بخاري در اين محيط احتمال خفگي را به شدت بالا مي برد.

همچنين استفاده از بخاري‌هاي بدون نياز به دودکش در اتاق خواب نيز توصيه نمي شود، زيرا بخاري هاي بدون دودکش تنها براي محيط هاي باز توليد شده است.

همچنين توصيه مي‌شود از نصب بخاري‌هاي زميني دودکش دار در اتاق‌هاي با مساحت کمتر از 12 متر مربع پرهيز شود و در صورت نصب، هواي مورد نياز بخاري از زير درب اطاق تامين و تهويه شود.

6)بازرسي دوره اي خروجي دودکشها نکته بسيار مهمي است به خصوص براي ساختمان هاي نوساز اين امر حياتي است.

زيرا مسدود بودن دودکش سبب سوختن ناقص وسايل گازسوز و ايجاد گازهاي خطرناک و مسموم کننده مي‌شود که اين امر باعث خفگي در اثر گازگرفتگي خواهد شد. بنابراين قبل از نصب بخاري يا آبگرمکن بايد مسير دودکش بررسي شود و از باز بودن آن اطمينان حاصل شود.

همچنين بايد هرچند يکبار کلاهک دودکش‌هاي وسايل گازسوز بازرسي و چنانچه کلاهک آن افتاده باشد، در محل خود نصب شود.

کلاهک علاوه بر اينکه از نفوذ باران و برف و افتادن ساير اشياء و ورود پرندگان بداخل دودکش جلوگيري مي‌کند، در منظم سوختن وسيله گازسوز نيز موثر است.

لازم به ذکر است انتهاي دودکش‌هاي توي کار، بايد حداقل يک متر از سطح پشت بام بالاتر باشد.

7)لازم است که هواي کافي براي سوختن گاز به بخاري گاز سوز برسد.

وجود روزنه‌هاي زير درها براي اين منظور مفيد خواهد بود.در صورتي که سوختن بخاري ناقص باشد و يا با شعله آبي نسوزد، بايد آن را جدي گرفت، زيرا ممکن است اين نقص ناشي از نرسيدن هواي کافي به بخاري باشد.

8)براي اتصال اجاق گاز و دستگاه‌هايي که استفاده از شيلنگ براي آنها مجاز است به سيستم لوله کشي بايد از شيلنگ‌هاي لاستيکي تقويت شده که مخصوص گاز ساخته شده است و داراي استاندارد استفاده شود.

طول شيلنگ گاز نبايد حداکثر از 120 سانتي متر بيشتر باشد، استفاده از شيلنگ‌هاي بلند براي رساندن گاز به نقاط مختلف منزل بسيار خطرناک است و بايد از اين کار خودداري کرد.

همچنين براي محکم کردن شيلنگ‌هاي گاز بايد از بست‌هاي فلزي مناسب استفاده شود. شيلنگهاي لاستيکي را هر چند وقت يکبار بايد بازرسي کرد و در صورت مشاهده عيب و نقص و فرسودگي بلافاصله بايد تعويض شود.

9)همانطور که در بالا اشاره شد استفاده از بخاري‌هاي بدون دودکش بر اساس استاندارد ايران در اتاق خواب، حمام و محيط‌ هاي بسته و کوچک ممنوع است.

10)در بالاي پشت بام حتما بايد کلاهک اچ نصب شود.

به طور کلي کلاهک H تنها کلاهک استاندارد وسايل گاز سوز است و براي وسايل گازسوز با راندمان حرارتي بالا مثل موتورخانه‌ها استفاده از کلاهک H الزامي و ضروري است.

11) قراردادن سر دودکش در داخل ظرف آب عمل نادرستي است که اخيرا توسط مصرف کنندگان وسايل گاز سوز مرسوم شده است در اين حالت به هيچ عنوان محصولات حاصل از احتراق نه جذب آب شده و نه در آن حل مي‌شود و با اين عمل محصولات احتراق شامل  مونوکسيد کربن و دي اکسيد کربن يا از طريق بخاري و يا از طريق دودکش در محيط پخش مي‌شود که اين عمل بسيار خطرناک است.

انتهاي پيام/
 
 
 
حرف ناب
| |
1393/08/24 11:46:25
0
0
سلام هم تشکلی به مسابقه ی ما بپیوندید http://www.harfenab.ir/index.php/goldan2/4600-2415.html لطفا در صورت صلاح دید این مطلب را در سانیت خود منتشر نمایید
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس